16 тисяч споживачів газу Вінниччини подбали про безпеку газових мереж

Новини Вінниці / 16 тисяч споживачів газу Вінниччини подбали про безпеку газових мереж

На середину липня поточного року 16 тисяч споживачів газу уклали з АТ «Вінницягаз» договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Зокрема, про власну безпеку подбали 13 тисяч побутових споживачів – власники приватних садиб і квартир та близько 800 багатоповерхівок. Крім того, фахове обслуговування мереж замовили майже 2,8 тис. підприємств, установ та організацій.

На середину липня поточного року 16 тисяч споживачів газу уклали з АТ «Вінницягаз» договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових  мереж. Зокрема, про власну безпеку подбали 13 тисяч побутових споживачів – власники приватних садиб і квартир та близько 800 багатоповерхівок. Крім того, фахове обслуговування мереж замовили майже 2,8 тис. підприємств, установ та організацій.

«У порівнянні з попередніми роками власники будівель і споруд, ОСББ та управляючі компанії все активніше долучаються до забезпечення належного технічного стану внутрішньобудинкових газових мереж. Уже укладено близько 16 тис. договорів та  116 тис. актів розмежування експлуатаційної відповідальності споживачами різних категорій. Є розуміння того, що лише фахове технічне обслуговування гарантує безпечне та безаварійне газопостачання» - зазначив директор з капітального будівництва АТ «Вінницягаз» Микола Яременко.

АТ «Вінницягаз» виконує увесь спектр послуг з обслуговування мереж будь-якого рівня складності, має кваліфікованих фахівців, обладнання та досвід.

Наразі підприємство пропонує техобслуговування внутрішніх мереж приватних будинків та квартир на акційних умовах – всього за 300 грн. на рік. Перевагами такої пропозиції уже скористалися майже 2,5 тис. споживачів.

Внутрішньобудинкові мережі багатоквартирних будинків обслуговуються за окремим договором. Його підписує голова ОСББ, управитель чи інша уповноважена на те співвласниками особа. За вибором співвласників надавачем послуг може бути оператор ГРМ або інший суб’єкт господарювання, який має право на виконання таких робіт. У разі укладення договору відповідальність за технічне обслуговування та безпечну експлуатацію мереж будинку несе суб’єкт господарювання, з яким укладено договір. Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», якщо відповідний договір уповноваженою співвласниками особою  не буде укладений, вважається, що такі співвласники автоматично  приєдналися до типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку з оператором ГРМ, на території ліцензійної діяльності якого розташований відповідний будинок. Тоді вартість обслуговування мереж буде розділена між співвласниками та кожна квартира отримає окрему платіжку.

АТ «Вінницягаз» закликає споживачів не зволікати, подбати про власну безпеку вже зараз, щоб встигнути підготувати газові мережі у своїх будинках до початку опалювального сезону.

Довідка: Регіональна Газова Компанія - сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, орієнтовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн. споживачів газу.

admin

27 липня, 2021