3 критерії вибору вживаного автомобіля

Новини Вінниці / 3 критерії вибору вживаного автомобіля

Перевірка авто перед купівлею ⎼ обов'язкова процедура, яка допоможе уникнути розчарувань та непередбачених витрат у майбутньому. Ми підготували ресурси, які допоможуть дізнатися про всі деталі машини.

З чого розпочати перевірку?

За статистикою, трохи більше ніж 6% українців можуть дозволити собі нове авто, решті ж доводиться купувати машини б/в. І якщо ви хочете змінити вже наявний автомобіль, саме час зайти на сервіс OLX. Тут не тільки можна продати власний ТЗ, а й купити Форд або авто іншої марки.

Проте вживані машини потребують особливої ​​перевірки. Причому не такі страшні поломки, їх можна відремонтувати. А ось якщо машина знаходиться у викраденні або заставі, вже куди гірше. Перевірити цю інформацію допоможуть спеціальні бази.

Щоправда, в Україні досі немає єдиної бази по всіх зареєстрованих машинах, тому доведеться витратити півгодини часу і пройтися кількома ресурсами.

Сервіси для перевірки авто

Перевіряти машини на цих сайтах легко, найчастіше необхідно просто ввести унікальний 17-значний VIN-код. Щоправда, на деяких ресурсах доведеться зареєструватися, але це займе буквально кілька хвилин.

Бази для перевірки ТЗ:

  • Бази даних розшукуваних автомобілів. До них відносяться сервісні центри МВС, науково-дослідний центр та Національне бюро Інтерполу. Правда, перевірка по цих базах не дасть 100% гарантію, що авто «чисте», але дозволить значно скоротити ризики нарватися на юридичні проблеми.
  • На єдиному державному порталі можна перевірити справжність технічного паспорта, дізнатися точний день розмитнення та кількість попередніх власників. Зробити це вдасться не лише за паспортними даними, а й за VIN-кодом. Але тут поки що зможете ознайомитися лише з інформацією про ТЗ, які зареєстровані в Україні з 1 січня 2021 року.
  • Carvertical. Цей сервіс є актуальним для нещодавно розмитнених авто. Тут зможете дізнатися історію технічного обслуговування, чи знаходився транспортний засіб у викраденні, інформацію про приховані пошкодження.

І врахуйте, що перевіряти транспортний засіб необхідно двічі: в день факультативного ознайомлення і безпосередньо перед укладенням угоди.

admin

21 грудня, 2021