751-а доба боротьби: українські захисники відбили 76 атак на 6 напрямках

Новини Вінниці / 751-а доба боротьби: українські захисники відбили 76 атак на 6 напрямках

Україна продовжує стояти на захисті своєї незалежності та територіальної цілісності, інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом останньої доби силами російських окупаційних військ було здійснено 76 бойових зіткнень на території України. Ворог активно атакував на 6 різних напрямках, використовуючи ракети, авіаційні удари та артилерію.

За даними Генерального штабу, упродовж минулої доби було зафіксовано 16 ракетних та 130 авіаційних ударів, а також 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ці напади призвели до загибелі та поранення серед мирного населення, що проживає на території, що зазнає ворожого вторгнення.

Особливо активними були ворожі дії вночі, коли було застосовано 27 безпілотних літальних апаратів типу "Shahed". Однак завдяки ефективним заходам протиповітряної оборони, всі ударні дрони були успішно знищені.

На наслідки атак також вплинули авіаційні удари, які зазнали населені пункти різних областей, серед яких Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська та інші. Артилерійські обстріли охопили близько 145 населених пунктів на території країни.

На фронті неперервно ведуться активні бої. Українські захисники продовжують стримувати ворога та давати відсіч у напрямках наших позицій. Попри ворожі атаки, вони виявляють величезний героїзм та відвагу в обличчі ворожої агресії.