754-а доба конфлікту між Україною та росією

Новини Вінниці / 754-а доба конфлікту між Україною та росією

За добу відбулося 72 бойових зіткнення, що свідчить про неослабний напружений стан на лінії фронту.

Протягом 24 годин бойовики здійснили 14 ракетних та 75 авіаційних ударів, а також здійснили 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, спрямованих на позиції наших військ та мирні населені пункти. На жаль, ці атаки призвели до численних жертв серед цивільного населення, що стало невіддільною частиною російської терористичної стратегії.

Місцями найбільшої активності ворога були населені пункти Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей. Також, російські сили продовжують зосереджувати свої війська на кордонах, зокрема, у бєлгородській області, де мінно-вибухові загородження та провокаційна діяльність зберігається на високому рівні.

На фоні агресивних дій противника, сили оборони продовжують активні операції зі стримування та відбиттю атак на всіх напрямках. Неодноразові атаки бойовиків були відбиті у різних районах Харківської, Донецької та Запорізької областей, де наші війська проявили величезну мужність та відданість.

Наразі, ситуація на фронті залишається напруженою, але сили оборони продовжують відстоювати кожен дюйм української землі.

Михайло Білик

18 березня, 2024