Агроном з Вінниччини розповів про «небезпечні» горох, гречку та гірчицю

Новини Вінниці / Агроном з Вінниччини розповів про «небезпечні» горох, гречку та гірчицю

Агровиробники з півдня Вінницької області розробляють нові сівозміни.  Щоб зробити бізнес менш ризикованим, збільшують посіви посухостійких культур, які традиційно вирощувались на Вінниччині, а вологолюбних – зменшують.

Агровиробники з півдня Вінницької області розробляють нові сівозміни. Щоб зробити бізнес менш ризикованим, збільшують посіви посухостійких культур, які традиційно вирощувались на Вінниччині, а вологолюбних – зменшують.

Віталій Вишневський, агроном «Олександрівського», розповідає журналу The Ukrainian Farmer, що у них в господарстві вирощують кукурудзу, соняшник, горох, гречку та гірчицю. Останнім часом через кліматичні зміни таким культурам, як горох, гречка та гірчиця не вистачає вологи, тож їх посіви зменшують.

Та розуміючи, що однією кукурудзою та соняшником не обійтись, в господарстві намагаються знайти вихід із ситуації.

«Придивлялися до озимого гороху, але з досвіду сусідів бачимо, що культура не кожен рік дає добрі врожаї, тому немає резону її вирощувати. Загалом нові культури, перш ніж упроваджувати у виробництво, треба достеменно вивчити, а це все – кошти, час і ризики», – пояснює Віталій Вишневський.