Альтернатива НАТО: завтра у Києві Україна, Польща та Велика Британія можуть створити новий політично-безпековий альянс

Новини Вінниці / Альтернатива НАТО: завтра у Києві Україна, Польща та Велика Британія можуть створити новий політично-безпековий альянс

На політичній мапі світу вже завтра може з'явитися новий політично-безпековий альянс за участі Великої Британії, України та Польщі. І підписати відповідний документ про наміри сторони можуть у Києві.

«За моїми даними, вже завтра в Україну приїздить прем’єр Великобританії Борис Джонсон. Водночас з робочим візитом тут буде знаходитись і прем’єр Польщі Матеуш Моравецький. Є ймовірність, що вони будуть підписувати декларацію щодо нового союзу», - написав у Телеграм нардеп Олексій Гончаренко.

Зазначимо, у Росії ставили ультиматум щодо відмови від розширення НАТО та зменшення кількості військових та техніки у країнах Центральної та Східної Європи. Достатньо лояльним до Кремля є керівництво Німеччини. Натомість Лондон і Варшава навпаки налаштовані «агресивно» у плані захисту Україні. Звісно, в кожної держави своє наміри та цілі. Але ситуативно вони перетинаються. Поки що створюється альтернатива НАТО. І дипломатично Москва у програші.

За даними ВВС News Україна, сторони вже закінчують фіналізувати деталі угоди.

Спочатку планували, що про домовленість оголосять 31 січня під час візиту до України міністерки закордонних справ Британії Ліз Трасс. Але ситуація змінюється і можливий інший формат оголошення.

Джерела ВВС News Україна в українській владі кажуть, що до Києва можуть завітати керівник уряду Великої Британії Борис Джонсон та прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. У Варшаві вже навіть офіційно заявили про візит.

Головними завданнями регіонального альянсу мають стати як протидія російській загрозі, так і спільна робота заради майбутнього європейської безпеки.

Створення нової осі Лондон-Варшава-Київ відбувається на тлі суттєвого загострення безпекової ситуації на українських кордонах та активного постачання Британією зброї Україні.

Олег Верлан

31 січня, 2022