Антивакцинатори вийшли на акцію в Києві з QR-кодами «Єдиної Росії». Вінничани «пікетували» Вежу без плакатів

Новини Вінниці / Антивакцинатори вийшли на акцію в Києві з QR-кодами «Єдиної Росії». Вінничани «пікетували» Вежу без плакатів

Під стінами Верховної Ради кілька тисяч антивакцинаторів влаштували «Марш свободи». На протест вони вийшли с плакатами, використовуючи QR-код сайту «Єдиної Росії». Вінницькі «антивакси» до столиці не доїхали, тому влаштували дивну акцію біля Вежі.

Сьогодні, 24 листопада, урядовий квартал зібрав антивакцинаторів з регіонів. Вони вимагали звільнення лідера антивакцинаторського руху та прихильника «теорії всесвітньої змови» Остапа Стахіва. Львів’янина ще 18 листопада затримали, СБУ підозрює його в замаху на повалення конституційного ладу. Стаття 109 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі до 10 років.

Раніше спецслужбовці вказували, що «заблокували всеукраїнську мережу антивакцинаторів», лідером якої називають Стахіва. За словами силовиків, учасників цієї мережі могли фінансувати росіяни. Після затримання лідера у мережі створили з нього «мученика» та почали закликати прихильників приїхати на акцію до Києва будь-яким видом транспорту, але без засобів захисту, тобто масок.

У центрі столиці учасники маршу вигукували «Свободу Остапу Стахіву!» та тримали плакати «ні, біологічному тероризму», «примусова медицина = фашизм» та власне, проти QR-кодів.

Як помітили київські журналісти, якщо відсканувати перекреслений QR-код із плакатів – можна потрапити на сайт підконтрольної президенту РФ партії «Єдина Росія».

Вінниччину не оминули подібні настрої та історії навколо «теорії змови». Наскільки відомо NaПарижі з власних джерел, група молодих людей віком від 20 до 32 років збиралась прибути на столичну акцію. О 3-ій годині від Центрального автовокзалу Вінниці у бік Києва рушив автобус «Еталон» з антивакцинаторами.

Зібралося близько 35 представників вінницького осередку ГО «Права людини» та ГО «STOP Fake Pandemic» під проводом 24-річного мешканця м.Гнівань Антона Жили. Звісно, усі були без масок і будь-яких «ковідних» документів. А це є порушенням міжміських перевезень… Поліція автобус зупинила на дорозі, перевірила документи, склала протокол.

Врешті-решт туристи до Києва не доїхали і повернулися у Вінницю…Мабуть тому лідер обласного осередку ГО «Права людини» Антон Жила ініціював проведення акції протесту о 10.00 на Європейській площі Вінниці. Її – акцію – майже ніхто не помітив. Вийшов такий собі «корпоративчик». Однак без QR-коду «єдиноросів».

Олег Верлан

24 листопада, 2021