Арешт російського армійця з Придністров'я за вербування українських військових

Новини Вінниці / Арешт російського армійця з Придністров'я за вербування українських військових

СБУ оголосила про успішний арешт та засудження до 12 років тюремного ув'язнення армійця рф, який діяв на території Придністров'я та вербував українських військових. 

За матеріалами СБУ, злочинець, який був членом підрозділу російської армії, рекрутував українських громадян у військових справах. Він намагався набрати спільників серед українських військовослужбовців та надавати розвідувальну інформацію ворожим спецслужбам. Спецслужби також виявили, що злочинець пропонував окремим воякам та навіть цілим підрозділам здатися в полон окупантам.

У рамках розслідування встановлено, що злочинець використовував месенджери для контакту з потенційними рекрутами та надавав їм обіцянки фінансової винагороди та посад у "новому уряді".

Суд призначив фігуранту 12 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна, визнавши його винним за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Розслідування цієї справи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Михайло Білик

23 квітня, 2024