Арестович каже про 30%-і втрати особового складу армії РФ і залежність результату переговорів від втрат

Новини Вінниці / Арестович каже про 30%-і втрати особового складу армії РФ і залежність результату переговорів від втрат

Радник Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що регулярні війська Російської Федерації, відправлені на війну в Україну, втратили понад 30% особового складу. Щодня гине до 1 000 окупантів, незабаром вестиме війну з українською армією, буде фактично нікому і дипломатичні переговори увійдуть до активної фази з конкретними результатами.

Про це він заявив під час телемарафону. Зазначимо, що офіційна статистика від Міноборони вже кілька діб не оновлює втрати ворога. Пояснювали, що складно рахувати і не завжди вчасно надходять свіжі дані.  

На думку Арестовича, на сьогодні окупаційні війська можуть змінити перебіг військових дій, тільки продавивши ситуацію у Маріуполі чи на території ООС.

«Про Київ вже можна не хвилюватися, всі сили, які були кинуті до столиці, вже розбиті. Також Харків, Суми, Чернігів. Противник наступає у Маріуполі, зоні ООС та Миколаєві. Київ – у відносній безпеці. Навіть якщо вони накопичать резерви – їх кинуть в ООС, якщо полізуть - ми їх уб'ємо», – уклав Арестович.

При цьому експерт наголосив, що доля міста зі справжнім гуманітарним та військовим колапсами Маріуполя залежить одразу від трьох речей.

«Як стоятимуть захисники, як діятимуть місцева влада, а також як просуватимуться переговори вищого керівництва», – зазначив він.

Олег Верлан

13 березня, 2022