Атака «бойових комарів» і «БПЛА відбивають кораблі»: в окупованому Севастополі ранок почався з вибухів та стрілянини

Новини Вінниці / Атака «бойових комарів» і «БПЛА відбивають кораблі»: в окупованому Севастополі ранок почався з вибухів та стрілянини

Ранком 29 жовтня у Севастополі пролунала серія вибухів. Окупаційна «влада» міста заявила про нібито атаку безпілотників в акваторії Севастопольської бухти. Загарбники видали, що «БПЛА відбивають кораблі». Також путінські окупанти вказують, що «ніякі об'єкти не вражені». Як завжди…

Окупанти Севастополя заявили про потужну атаку БПЛА на Чорноморський флот РФ. Так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв стверджує, що у тимчасово окупованому місті все нібито «під контролем».

У свою чергу кремлівські пропагандистські ЗМІ заявили, що рано вранці 29 жовтня в окупованому Севастополі пролунав сильний вибух, після чого було чути ще кілька «хлопків».

«Кораблі ЧФ відбивають атаку БПЛА в акваторії Севастопольської бухти. У місті жодних об'єктів не уражено. Зберігаємо спокій. Ситуація під контролем. Всі оперативні служби напоготові», – заявив Развожаєв.

Пізніше окупаційна «влада» заявила, що рейд у Севастополі – судноплавство по бухті - тимчасово перекритий, тому пороми і катери не ходять. Причин такого рішення загарбники не пояснили. Людей з боку Північної сторони у місто возять автобусами.

Також у пропагандистських Telegram-каналах опублікували відео, на яких чути стрілянину.

На ранкову севастопольську «бавовну» відреагували в українських Збройних силах. За словами керівниці пресцентру оперативного командування «Південь» Наталії Гуменюк, ЗСУ нададуть офіційну інформацію щодо Севастополя пізніше. Також вона потролила країну-агресор, заявивши, що, ймовірно, тимчасово окупований Крим атакували «бойові комарі».

«Ми готуємо офіційну інформацію, яка буде наповнена відповідними фактами. Але до розуміння кожного, напевно, це і є ті бойові комарі, які так турбують російську владу», – сказала Гуменюк.

P.S Гауляйтер Севастополя Развожаєв заявив, що починаючи з 4.30 ранку протягом кількох годин різні системи ППО в Севастополі «відбивали атаки безпілотників» і «всі БПЛА були збиті». Натомість радник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що в Севастопольській бухті вибухнули чотири військових кораблів Чорноморського флоту РФ, зокрема фрегат і десантний корабель. За поки що не підтвердженими даними, один із кораблів, що вибухнули в Севастопольській бухті - це «Адмірал Макаров», носій крилатих ракет «Калібр». Саме з нього, як зазначає Геращенко, у липні випускалися ракети по Вінниці.

Олег Верлан

29 жовтня, 2022