Атака дронами: за день ППО знищила 6 іранських безпілотників

Новини Вінниці / Атака дронами: за день ППО знищила 6 іранських безпілотників

В Одесі під час другої за день атаки, здійсненої росіянами за допомогою іранських дронів-камікадзе, збито ще 4 ворожих БПЛА. Таким чином, Сили оборони лише за день ліквідували 6 іранських «Шахід-136» на сході та на півдні України – поблизу Дніпра та Одеси.

«Під час повторної повітряної атаки на Одесу силами протиповітряної оборони над морем знищено ще 4 дрони-камікадзе «Шахід-136», – наголосили в ОК «Південь».

У ПС ЗСУ ж уточнили: загалом за лічені години у другій половині дня 23 вересня українським воїнам вдалося приземлити 6 іранських дронів, поставок яких із такими зусиллями домагалася РФ. Аби приховати іранське «походження», окупанти перемаркувати техніку і називають безпілотники «Герань-2».

«23 вересня, у другій половині дня, на східному та південному напрямках російські окупанти атакували Україну безпілотниками-камікадзе «Shahed-136» іранського виробництва. Станом на 18.30 шість дронів-камікадзе збили зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил Збройних сил України», – зазначили в ПС ЗСУ, уточнивши, що окрім 4 над Одесою ще 2 ворожі дрони було збито під Дніпром.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вдень 23 вересня окупанти атакували Одесу дронами-камікадзе. Один із них вдалося збити. Ще два вдарили по адмінбудівлі у припортовій зоні. Відомо про загибель однієї цивільної людини.

За неофіційними даними, на озброєнні ЗСУ мають передати ізраїльську техніку, яка розроблена для знищення іранських дронів.

Олег Верлан

23 вересня, 2022