Атака на морський термінал «Новатек» поблизу Санкт-Петербурга є спецоперацією СБУ

Новини Вінниці / Атака на морський термінал «Новатек» поблизу Санкт-Петербурга є спецоперацією СБУ

Вибухи та пожежа на морському терміналі у селищі Усть-Луга в Ленінградській області, неподалік Санкт-Петербурга, є спецоперацією Служби безпеки України.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє низка українських медіа.

За їх даними, по цілі влучно відпрацювали безпілотники СБУ - ураження були точними, почалася масштабна пожежа, яка палає і досі. Росіяни були змушені евакуювати співробітників.

«Нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в Ленінградській області - важливий обʼєкт для ворога. Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ РФ», - уточнило джерело.

За його словами, успішна атака на такий термінал завдає не тільки економічних збитків ворогу, позбавляючи окупантів можливості заробляти кошти на ведення війни в Україні, адже паливо експортується, але й значно ускладнює його логістику для військових РФ.

Зазначимо, російські видання повідомили, що у порту Усть-Луга в ніч на 21 січня загорівся хімічнний термінал компанії «Новатек». Губернатор Ленінградської області Александр Дрозденко зазначив, що у результаті пожежі ніхто не постраждав, персонал евакуювали, а у Кінгісеппському районі ввели режим «повышенной готовности». Про причини пожежі Дрозденко не повідомив.

«Медуза», посилаючись на низку телеграм-каналів, пише перед пожежею жителі Кінгісеппа (35 км від порту) чули звуки, які нагадують польот БпЛА, та вибухи.

У свою чергу «Фонтанка» стверджує, що сили ППО перед пожежею в Усть-Лузі засікли два БпЛА, які тримали курс у бік Санкт-Петербурга, але змінили його. Видання вказує, що було атаковано термінал «Новатек», через що вибухнув один з газових резервуарів.

У російському міноборони про виявлені в Ленінградській області безпілотники не повідомляли.