Атака на український бізнес: силовики промисловій групі ViOil «приписали» неіснуючого партнера з РФ

Новини Вінниці / Атака на український бізнес: силовики промисловій групі ViOil «приписали» неіснуючого партнера з РФ

Останнім часом в Україні почастішали випадки рейдерських атак на підприємства, що супроводжуються масованими інформаційними кампаніями. Майно компаній намагаються «віджати» під гаслом боротьби з російським бізнесом.

Про це повідомляють «Українські новини».

17 серпня в українському сегменті інтернету з’явилась серія публікацій про те, що СБУ нібито викрила групу компаній ViOil у «фінансуванні країни-агресора». Першоджерелом став матеріал сайту 368.media, що позиціонує себе як «незалежний антикорупційний проєкт», редакція якого посилається на матеріали кримінальної справи за ч. 3 ст. 258-5 ККУ.

Зокрема, промисловій групі ViOil приписали економічну співпрацю з постачальником скляних виробів російського походження – ТОВ «Ей Джі Сі Флет Глас Україна», яке до 2016 року належало AGC Glass Russia. За твердженням авторів матеріалу, для цього нібито використовуються послуги посередника – компанії «Стеклолюкс» з Білорусі.

На сайті білоруського «Стеклолюксу» у розділі «Партнери» дійсно вказаний постачальник AGC Glass. Однак жодного підтвердження імовірної співпраці з будь-яким з підприємств групи ViOil – немає.

У групі компаній ViOil наголошують, що не мають і ніколи не мали ділових відносин із згаданими у статті компаніями. Відтак згадка  про ТОВ «Ей Джі Сі Флет Глас Україна» у рішенні Печерського суду у справі, де фігурують підприємства групи, викликало у представників Промислової групи подив і низку питань.

Адже будь-які тези про пряме чи опосередковане бізнес-партнерство Промислової групи ViOil з російським постачальником нічим не підтверджені документально й по суті представляють собою недоведені факти. Більше того, ст. 222 КПК України передбачає недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування без письмового дозволу слідчого або прокурора. Тож подібні публікації суперечать не лише журналістській етиці, а й нормам закону.

Відтак можна припустити, що йдеться про заздалегідь сплановану інформаційну атаку з дискредитації одного з лідерів українського ринку масложирової продукції, вважають у компанії.

Нагадаємо, Промислова група ViOil – один з провідних постачальників рослинної олії в Україні та на світовому ринку з 30-річним досвідом роботи, що експортує продукцію до країн Європи, Азії та Африки. Окрім інвестицій у розвиток української промисловості та інфраструктури, ViOil також активно підтримує соціальні ініціативи. Зокрема, у липні група компаній спрямувала мільйон гривень на подолання наслідків ракетного удару РФ по Вінниці.

admin

20 серпня, 2022