Батьки вінницьких школярів прийшли до мерії вимагати відмовитися від дистанційного навчання дітей

Новини Вінниці / Батьки вінницьких школярів прийшли до мерії вимагати відмовитися від дистанційного навчання дітей

Близько двох десятків вінничан вийшли до будівлі міськради, щоб донести до влади своє бачення ситуації з карантином. Вони вважають, що досить дітям сидіти вдома та дистанційно навчатися – варто повертати їх до шкільних класів.

Близько двох десятків вінничан вийшли сьогодні до будівлі міськради, щоб донести до влади своє бачення ситуації з карантином. Вони вважають, що досить дітям сидіти вдома та дистанційно навчатися – варто повертати їх до шкільних класів.

Нагадаємо, при розповсюджені будь-якої вірусної респіраторної інфекції саме діти у великих колективах є «шляхом передачі» недуги. Коли на Вінниччині почала вирувати третя хвиля коронавірусної хвороби у школах запровадили дистанційне навчання. З доволі великими втратами, адже лише у Вінниці від недуги померло майже три сотні людей з початку року, але пік захворюваності нібито подолано. Тиждень як фіксується зниження. За припущеннями МОЗ, черговий «стрибок» захворюваності очікується в державі, і Вінниччина не виняток після пасхальних свят.

На позачерговому засіданні Вінницької обласної комісії ТЕБ та НС прийнято рішення продовжити термін посилених обмежувальних протиепідемічних заходів після 19 квітня. Діятимуть заборони на проведення масових заходів, роботу кінотеатрів.

Повернутися на навчання дозволено лише учням випускних 9 та 11 класів. Інші до 1 травня навчатимуться дистанційно у більшості громад, хоча в деяких вирішили зняти ці обмеження.

Так от вінничани, які прийшли до мерії, вимагають зняття усіх обмежень та пустити до шкіл усіх без винятку учнів, оскілки не в захваті від дистанційної форми.

Між тим, стало відомо, що на Вінниччині на позаминулому тижні від COVID-19 померла дівчинка, якій було 3 роки 8 місяців. Це перший випадок дитячої смертності від коронавірусу в регіоні, але не в Україні. У березні у Маріуполі від коронавірусу помер двомісячний хлопчик.

А вчора, 19 квітня, повідомили, що 11-річна пацієнтка, яка хворіла на коронавірус, померла у Дніпропетровській обласній дитячій лікарні. Водночас дівчинка такого самого віку з Чорноморська померла від ускладнень після COVID-19 у лікарні Одеської області.

Фото: Вінниця.інфо

Олег Верлан

20 квітня, 2021