«Бавовна» у Джанкої: у ГУР кажуть про знищення «Калібрів»

Новини Вінниці / «Бавовна» у Джанкої: у ГУР кажуть про знищення «Калібрів»

Сьогодні, 20 березня, вибух у тимчасово окупованому Джанкої знищив російські крилаті ракети «Калібр» у ході їхнього транспортування.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

«Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею», - сказано в повідомленні розвідки.

У ГУР нагадали, що крилаті ракети «Калібр» призначені для пусків за допомогою надводних кораблів російського флоту. Дальність ураження становить понад 2500 кілометрів по наземним цілям та понад 375 кілометрів по морським.

«Загадкова «бавовна» продовжує процес демілітаризації Росії та готує український півострів Крим до деокупації», - додають у розвідці.

Нагадаємо, орієнтовно о 20:49 місцеві телеграм-канали повідомили, що Джанкої пролунали гучні вибухи. Звуки було чути з району військового аеродрому окупантів. Вже після першого вибуху туди поїхали карети швидкої допомоги. У мережі повідомляли, що там нібито помітили безпілотників.

Російсько-окупаційна «влада» підтвердила вибухи на півночі Криму, але не уточнила причину «бавовни». Гауляйтер півострова Сергій Аксьонов заявив про «успішну роботу ППО».

«У районі Джанкоя відпрацювала ППО. За попередніми даними, уламки пошкодили домоволодіння та магазин. На жаль, одна людина поранена. На місце виїхав заступник Голови Ради Міністрів Республіки Крим Ігор Миколайович Михайличенко. Наслідки зараз оцінюються, ухвалять рішення про компенсації. Знаходжусь на робочому місці, координую роботу всіх відомств», - написав він у телеграмі.

Проте мешканці Джанкоя повідомляють, що російська ППО «демілітаризувала» хіба магазин, куди впали уламки ракети.

Крім того російська окупаційна «влада» придумала виправдання відео, на яких видно влучання по Джанкою. Це – «нібито насправді кадри з підконтрольної Україні території після ракетних ударів РФ». Проте місцеві зазначають, що після вибухів частина Джанкоя залишилась без електрики. 

Олег Верлан

20 березня, 2023