Без салютів на новорічні свята? Як у Вінниці працюватиме робоча група для контролю використання піротехніки

Новини Вінниці / Без салютів на новорічні свята? Як у Вінниці працюватиме робоча група для контролю використання піротехніки

На Вінниччині, з 18 грудня по 14 січня, будуть проходити рейди робочими групами з моніторингу території щодо заборони використання та продажу піротехнічних виробів.

Як повідомляють на офіційному сайті Вінницької міської ради, до складу мобільних груп входять інспектори Муніципальної варти, працівники департаменту адміністративних послуг міської ради та правоохоронці.

В свою чергу, начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур зазначає:

«Робоча група буде моніторити територію Вінницької громади щодо заборони використання піротехніки. Зокрема, перевірятимуть прилеглі території ресторанів, барів та кафе, які розташовані в житлових будинках».

Також мобільні групи перевірятимуть чи продають піротехнічні вироби підприємці та громадяни на ринках та у роздрібній торговельній мережі. Заборона не стосуватиметься спеціалізованих об'єктів торгівлі.

Про факти використання та продажу піротехнічних виробів вінничан просять повідомляти поліції за номером 102, Цілодобовій варті за номером 15-60 або ж до Ситуаційного центру - 067- 4-102-101.

Нагадаємо що у Вінниці діють Правила дотримання тиші на території ВМТГ, які депутати Вінницької міської ради затвердили 26 лютого 2021 року. https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=7827