Білорусь каже про відведення військ від кордонів України

Новини Вінниці / Білорусь каже про відведення військ від кордонів України

Міністерство оборони Білорусі оголосило про відведення десантинків від українського кордону до місця постійної дислокації у Бресті.

«Десантники 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади повернулися до пункту постійної дислокації після успішного виконання завдання щодо посилення ділянок Державного кордону Республіки Білорусь», – йдеться в офіційному повідомленні білоруського Міноборони.

Зазначимо, долучення військ РБ розглядалось ймовірним з початку російсько-української війни. Проте, коли 19 березня весь дипломатичний корпус Білорусі залишив Київ, у Генштабі Збройних сил України заявили про фіксування підготовки військових північної сусідки до вторгнення та про шалений тиск на Лукашенка з боку Москви.  

Згадані брестські десантники кілька тижнів перебували поруч із кордоном України. Їх могли залучити до спільної з РФ атаки на Волинському напрямку – у бік Луцьку та Рівного. Відомі українці та посадовці записували звернення до білоруських військових з попередженням не воювати на боці загарбників.

Отже, сподіваємося, що у Мінську не змінять рішення.

Олег Верлан

21 березня, 2022