Білорусь може скоро приєднатися до війни Росії проти України, - CNN

Новини Вінниці / Білорусь може скоро приєднатися до війни Росії проти України, - CNN

Найближчим часом білоруських військових змусять приєднатися до війні Росії проти України. Принаймні, так вважають представники США і НАТО.

Найближчим часом білоруських військових змусять приєднатися до війні Росії проти України. Принаймні, так вважають представники США і НАТО.

Про це повідомляє CNN.

«Ймовірність того, що Білорусь вступить в конфлікт, зростає, Путіну потрібна підтримка», - сказав на умовах анонімності військовий представник НАТО.

Водночас джерело в білоруській опозиції повідомило, що бойові підрозділи готові найближчими днями розвернутися на території України. За даними розвідки НАТО, влада Білорусі готує підґрунтя для виправдання білоруського вторгнення.

Передбачається, що остаточне рішення про участь Білорусі у війні буде прийматися в Москві, на сьогодні немає доказів того, що білоруські підрозділи знаходяться в Україні.

«Справа не в тому, чого хоче Олександр Лукашенко. Питання в тому, чи хоче Путін ще одну нестабільну країну в регіоні? Втручання дестабілізує Білорусь», - додав чиновник НАТО.

Нагадаємо, раніше Білорусь заявила про відведення військ від кордонів України, у місце дислокації у Бресті відведено один підрозділ - 38-у Брестську окрему гвардійську десантно-штурмову бригаду, але Генеральний штаб ЗСУ фіксує ознаки підготовки до вторгнення.

Олег Верлан

22 березня, 2022