Більше десяти груп дітей військових та ВПО безкоштовно відвідали у Вінниці атракціони фестивалю «Колесо підтримки»

Новини Вінниці / Більше десяти груп дітей військових та ВПО безкоштовно відвідали у Вінниці атракціони фестивалю «Колесо підтримки»

У Вінниці триває фестиваль «Колесо підтримки», який організовував Благодійний фонд GWP Found. Цікаві атракціони організованими групами безкоштовно відвідують дітки, які через війну опинились у місті з батьками, а також діти з інвалідністю та діти військових, які боронять свободу та незалежність України.

«Ми приїхали з Маріуполя. Наше місто вже майже зруйноване. Вінниця мені подобається. І атракціони. Особливо автодром і «лебеді». Сподіваюсь ще прийду сюди з друзями», - розповіла про свої враження 10-річна Світланка.

Дівчина каже, що її будинок у рідному місті зруйнований. Вона з матір’ю та бабусею здолала довгий шлях через російські блокпости. До Вінниці приїхали, бо тут живуть родичі батька. Її тато нині захищає Україну у лавах ЗСУ на Донеччині.

За словами дитини, серед маріупольців багато тих, хто залишився без домівок, а її ровесники швидше за дорослих звикають до нового оточення. А от такі фестивалі дозволяють, за враженнями Світланки, «трохи забути про війну» та отримати насолоду від відпочинку.

«Анонсуючи фестиваль атракціонів, ми зазначали, що окремі категорії дітей відвідують його безкоштовно. Сам захід благодійний. Ми збираємо кошти для наших захисників. І вважаємо за потрібне допомагати їх дітям, тим дітям, які вимушено втекли від війни, а також діткам з інвалідністю. Тому і надалі запрошуємо до себе організовані групи», - зауважив директор фонду Ігор Любовський.

За його словами, наразі більше десяти організованих груп по 20-25 діток у кожній, вже відвідали фестиваль безкоштовно.

Фестиваль «Колесо підтримки» працює щодня. До Вінниці вперше завітали атракціони італійських та чеських виробників. Крім того, на території поруч з ТРЦ Park Plaza, що на вулиці Келецькій, розташовані ятки місцевих майстринь, які залюбки розкажуть про свої витвори, а також фудкорт.

Попри війну люди мають фізично та психологічно відпочивати, і пам’ятати, що їх відпочинок захищають, тому допомагати захисникам. 

Олеся Рудницька

29 травня, 2023