Блокбастер по-вінницьки: суддю-втікача Чауса співробітники СБУ «відбили» у поліції, але в обох відомствах дотримуються інформаційної тиші

Новини Вінниці / Блокбастер по-вінницьки: суддю-втікача Чауса співробітники СБУ «відбили» у поліції, але в обох відомствах дотримуються інформаційної тиші

Найвідоміший втікач України - суддя Чаус - 30 липня здався владі у селі Мазурівка, що поблизу селища Чернівці. Саме там розташоване місцеве відділення поліції. Але чоловіка «відбили» співробітники СБУ. Наразі місцеперебування Чауса не відоме.

Найвідоміший втікач України - суддя Чаус - 30 липня здався владі у селі Мазурівка, що поблизу селища Чернівці. Саме там розташоване місцеве відділення поліції. Людина нібито прийшла лише у спідньому. Але чоловіка «відбили» співробітники СБУ. Наразі місцеперебування Чауса не відоме.

«Просто приголомшливо! Сьогодні в село Мазурівка Вінницької області до сільського старости Леоніду Вітковчкому з'явився побіжний суддя-корупціонер Микола Чаус, який знаходиться в розшуку Національного антикорупційного бюро. Після повідомлення про виявлення Чауса, він був затриманий нарядом поліції для доставки в суд, арешту, і подальшої передачі слідчому органу - НАБУ.

Однак після затримання в село прибула група співробітників СБУ Вінницької області, які буквально відбили Чауса у наряду Могилів-Подільського районного відділення поліції, і вивезли Чауса в невідомому напрямку», - написав у Facebook головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

Він зазначає, що «дії СБУ - це пряме порушення статті 382 - невиконання судового рішення і статті 365 перевищення службових повноважень».

«Детективи НАБУ негайно звернулися в поліцію з вимогою затримати втікача-злочинця. У Вінницькій області починається операція з пошуку і затримання співробітників СБУ, які викрали Чауса у поліції», - підкреслює журналіст.

Як пояснили NaПарижі e пресслужбs УСБУ у Вінницькій області, жодної інформації про те, що співробітники спецслужби були задіяні у будь-яких діях, пов’язаних із суддею Чаусом, наразі немає.  

Тобто ні спростувати, ні підтвердити офіційно не можуть.

У відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області відмовилися від будь-яких коментарів щодо судді-втікача.

Староста села Мазурівка Валерій Груньківскій не зустрічав сьогодні суддю Миколу Чауса. Про це він розповів в коментарі «Сьогодні».

«Я нічого не знаю, я зараз дуже далеко від населеного пункту. Ми копаємо криницю. Я там не був, близько мене там не було», – каже Груньківскій.

Чи зустрічався з Чаусом хтось із колег, староста не знає. Каже, що про ситуацію дізнався зі слів інших людей і суддю особисто не знає. І навіть не бачив його фотографію в трусах, яку поширили в ЗМІ, тому не може підтвердити, що вона була зроблена в сільраді.

За даними джерел «Цензор.Нет», Чауса звільнили за планом, розробленим в Офісі президента. Він містився на базі ГУР МО, і погодився співпрацювати з ОП під гарантію передачі його справи в СБУ від НАБУ, уникнення кримінальної відповідальності за корупцію. Це означає, що СБУ пред'явить Чаусу звинувачення за статтями незаконний перетин держкордону або будь-яку іншу статтю, яка знаходиться в підслідності СБУ. І після цього від Генпрокуратури зажадають передати справу Чауса в СБУ.