Борщ на вишні: Українська гастрономічна перлина у збірці європейських страв

Новини Вінниці / Борщ на вишні: Українська гастрономічна перлина у збірці європейських страв

Унікальний борщ на вишні став частиною колекції рецептів з прогресивних міст і регіонів Європи, виданої PES Group у Брюсселі, Бельгія.

Збірка під назвою «Cook, Eat, RepEat» містить 100 сторінок з рецептами, представленими членами PES Group у Європейському комітеті регіонів. Серед них понад 50 страв з 20 країн, включаючи Австрію, Бельгію, Хорватію, Грецію, Італію та інші. Навіть федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц долучився до проєкту, представивши рецепт страви Senfeier – яєць у гірчичному соусі.

Україну у цьому збірнику рецептів представила Світлана Ярова, депутатка Вінницької міської ради та заступниця директора КП «Інститут розвитку міст». Вона обрала український національний скарб – рецепт борщу з вишнею, який є пам'яткою культурної спадщини Поділля.

Цей непересічний рецепт було запозичено від гастродослідниці Олени Павлової, яка використала його для свого ресторану "Коцюбинський 220". Вона розповіла про походження страви та її особливості, підкресливши важливість вишні у вінницькій культурі та гастрономії.

Борщ на вишні став не лише символом української кухні, а й пам'яткою гастрономічного розмаїття Європи, збагачуючи світову кулінарію унікальним смаком та традиціями.