Борзов пояснив, коли на Вінниччині стабілізується ситуація з пальним

Новини Вінниці / Борзов пояснив, коли на Вінниччині стабілізується ситуація з пальним

У Вінницькій ОВА відбулась нарада з представниками мереж автозаправок в області. Її конкретні результати не тішитимуть власників автівок.

«Разом треба вирішувати проблему. Без спекуляцій. Війна змушує перебудовувати логістику постачання палива. Потрібен час. Ціна зростає, оскільки звичайне постачання неможливе, а нове - складніше і довше. Порти заблоковані. Рросійські війська цілеспрямовано знищують наші нафтобази. Фактично, залишився тільки один напрямок постачання з-за кордону – з Європейського Союзу», - написав у Facebook очільник області Сергій Борзов.

Він попередив, що слід бути готовим, що вартість літру пального зросте.

«Протягом тижня-двох розраховуємо налагодження більш-менш стабільного постачання за новою логістичною схемою. Враховуючи те, що єдиним джерелом постачання буде Європейський Союз, треба бути готовими до ціни на рівні із сусідніми країнами», - зазначив начальник ОВА.

Також він звернуся до усіх вінничан: «якщо можете обійтись без використання приватного автотранспорту і користуватись громадським транспортом - зробіть це. Якщо можна утриматись від несуттєвих поїздок - варто це зробити».

Олеся Рудницька

5 травня, 2022