Борзов заявив, що підписав бюджет Вінниччини

Новини Вінниці / Борзов заявив, що підписав бюджет Вінниччини

Сьогодні, 8 грудня, начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов підписав основний кошторис області на 2024 рік. На сесію облради бюджет регіону не виносили.

«Сьогодні підписав основний кошторис області на 2024 рік, що є фундаментальним підґрунтям роботи всієї бюджетної сфери області у наступному році», - зазначив Сергій Борзов.

Він наголосив на тому, що «бюджет 2024 року - є соціально-орієнтованим та на понад 80 відсотків складається з захищених статей видатків, левова частина яких є заробітна плата із нарахуваннями, так як бюджетна сфера, що фінансується з обласного бюджету, налічує понад 18 тисяч працівників, які працюють в 108 бюджетних закладах та 52 закладах, що є одержувачами бюджетних коштів».

«Головний кошторис є не простим, скажу більше, важким та не містить в собі жодних заходів, що могли б суперечити воєнному стану», - додав очільник області.

Зауважимо, зазвичай бюджет регіону затверджується сесією обласної ради, де депутати мають можливість вносити правки та доповнення. Такий регламент передбачено відповідним законом. Проте на час дії воєнного стану діє урядова постанова, яка дозволяє, власне, підписувати кошторис начальникам ОВА. У більшості регіонів бюджет затверджується депкорпусами.

Ігор Заіковатий

8 грудня, 2023