Буданов пояснив, на скільки у росіян вистачить артилерії

Новини Вінниці / Буданов пояснив, на скільки у росіян вистачить артилерії

З початку війни росіяни обмежили кількість використання боєприпасів утричі і вже до березня армія РФ зіткнеться з дефіцитом. Проте, якщо б не допомога партнерів, то ЗСУ не було б чим стріляти.

Про це заявив голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

«Засоби враження були б, а боєприпаси - відсутні. І весь цей час ми боремося з цією проблемою, виробництвом у нас нових, налагодження потужностей виробництва за кордоном, спроби купити, забезпечити себе боєприпасами. Це найголовніша проблема, ця проблема більш гостра, ніж нестача бойової техніки», - зазначив очільник ГУР МОУ..

Буданов додав, що Кремль не розраховував на тривалу війну і від початку повномасштабного вторгнення Росія використовувала дуже великі обсяги боєприпасів щодня. На даний момент РФ використовує до 19-20 тисяч одиниць на добу, а починали з 60 тисяч.

«Росія дуже скоро зіткнеться з тим, що вони можуть розраховувати лише на свій залишок, власні виробничі потужності і те, що вони зможуть отримати за кордоном, проте це ні на що не вплине. До березня вони прийдуть у критичний стан», - додав він.

Зазначимо, раніше військово-політичне керівництво заявляло, що росіяни планують у січні-березні спробувати вчергове піти у наступ на різних ділянках фронту. Ймовірно, востаннє.

Олег Верлан

31 грудня, 2022