«Час повертати своє» від Залужного: на що натякає головнокомандувач?

Новини Вінниці / «Час повертати своє» від Залужного: на що натякає головнокомандувач?

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив відео з українськими військовими, які просять «благословити рішучий наступ».

Відеоролик Залужного у соцмережах після тижнів фейкових заяв росіян про його загибель має стати ударом по кремлівській пропаганді.

«Час повертати своє. Це Молитва за визволення України. З такими словами та думками наші героїчні воїни йдуть у наступ, щоб звільнити Україну від російських окупантів і підняти Прапор Перемоги», - сказав Залужний.

Він зізнався, що на створення відеоролика авторів надихнула Молитва українського націоналіста, написана Осипом Мащаком у 1920-х роках, але тут текст інший.

У Москві, де задіяли майже усі можливі та неможливі важелі для «примушування до миру», мають відчути, що Україна готова до «вирішальної битви». В Європі очікуваний контрнаступ вже почали називати наймасштабнішою битвою з часів Другої світової. Радник голова ОП М.Подоляк раніше вже казав, що «контрнаступ триває», секретар РНБО О.Данілов запевнив, що Україна… готова». Ба більше, з українського боку постійно роз’яснюють, що контрнаступ – це не просування в одній «точці на карті», а низка дій.

Фактично Росію почнуть змушувати відійти комплексом гібридних методів. Дивним чином лише сьогодні після «бавовни» виникли пожежі на нафтопроводах у Псковській та Тверській областях. Так, бачили БпЛА. Співпадіння зі словами Залужного?

Схоже, у Києві «пропонують» росіянам тотальну війну. Замість фронтальної. Якщо Захід підтримує Україну, через що державі вдається триматися, то хто підтримає РФ, коли кількість «бавовн» спровокує колапс певних сфер?.. Так, це припущення. Проте саме такий варіант ведення війни нині здається найбільш ефективним.

Тим більше, що Захід вже не боїться «червоної кнопки» Путіна, адже рейд на Бєлгородщину показав, що можна воювати з ворогом і на його території.

Олег Верлан

27 травня, 2023