Частина благодійної допомоги не доходила до незрячого вінничанина: після смерті дружини чоловік виховує немовля та збирає на житло

Новини Вінниці / Частина благодійної допомоги не доходила до незрячого вінничанина: після смерті дружини чоловік виховує немовля та збирає на житло

Історія 25-річного тотально незрячого Олексія Карплюка не залишила байдужими сотні людей з різних куточків України. Батьку-одинаку намагаються допомогти, проте банк частину переказів не «пропускає», повертаючи кошти благодійникам.

Його дружина Анастасія померла від гострої серцевої недостатності після пологів. Дочці Тетянці – сім місяців. Олексій дбає про неї разом із бабусею, також Тетяною. Цій родині нещодавно трохи допомогло місцеве підприємство Українського товариства сліпих і обласна організація УТОС. Але вона потребує значно суттєвішої підтримки. 

Як повідомляють у пресслужбі вінницького осередку УТОС, родина Карплюків свого житла не має, орендує. В зв’язку із напливом вимушених переселенців до Вінниці ціни на оренду піднялися. На це уходить вся пенсія незрячого. Аби допомагати дивитися за онукою, мама Олексія була вимушена звільнитися із непоганої роботи і переїхати до нього. Тому коштів на життя родині не вистачає. Аби звести кінці із кінцями, незрячий регулярно співає у трамваях, просить пасажирів допомогти. Ці кошти йдуть на харчування для немовляти тощо.        

У останні місяці, після низки публікацій у ЗМІ, Олексію Карплюку почали активно скидати кошти на картку як вінничани, так і представники інших регіонів та навіть інших країн! На жаль, значна частина цієї благодійної допомоги не дійшла до незрячого.

«На моїй картці «ПриватБанку» є ліміт. На неї протягом місяця можуть перекидати кошти з інших банків не більше 100 осіб. Мені ж прагнули допомогти значно більше людей, але їм приходили СМС із повідомленням про відмову. Тобто ці кошти поверталися відправникам. Я звертався до «ПриватБанку» голосовим повідомленням, просив скасувати ліміт. Це не допомогло», - розповів Олексій Карплюк.

Родина Карплюків мріяла зібрати таку суму із благодійної допомоги, аби придбати однокімнатну квартиру. Це було б реально, якщо б усі благодійні платежі проходили. Але мати Олексія Тетяна Карплюк розповіла про численні випадки, коли благодійники не могли перекинути їм кошти.

«Наша семимісячна крихітка Тетянка також хоче жити у своїй квартирі, а не постійно переїздити із місця на місце. Для цього потрібно, щоб зняли ліміт із нашої картки!», - сказала Тетяна Карплюк.

Директор вінницького підприємства УТОС Костянтин Ільніцький наголосив на тому, що потрібно шукати вихід із цього становища. За його словами, незрячий із немовлям на руках потребує особливої підтримки. В тому числі із з боку банківських працівників, які мають зробити виключення для цієї унікальної родини.  

Представниця пресслужби «Привабанку» Наталя Макаренко надала офіційний коментар щодо цієї ситуації:

«І в цьому, і в схожих випадках можна звернутись до «ПриватБанку» (відділення, чат, «Гаряча лінія» 3700) для внесення картки у список виключень. Щодо Олексія Карплюка, то я вже подала заявку. І в найближчий час з ним зв'яжуться співробітники банку задля внесення до списку виключень».

 Довідка

Родині незрячого можна допомогти, скинувши кошти на рахунок «Приватбанку»: 4149 4993 8365 4520. З усіх питань довідки за телефоном: 098-342-00-48 (Олексій).

admin

4 липня, 2022