Частина Києва, Харкова та Черкащини знеструмлена через масований удар по енергетичним об’єктам у центральних та східних регіонах

Новини Вінниці / Частина Києва, Харкова та Черкащини знеструмлена через масований удар по енергетичним об’єктам у центральних та східних регіонах

Щотижня росіяни починають завдавати ракетних ударів з понеділка. Сьогодні під прицілом теж була критична інфраструктура. В деяких регіонах знеструмлено цілі райони. Виключно повторення атак.

Ранком 31 жовтня Росія завдала ракетного удару по Черкаській області. Атаковано один із енергетичних об'єктів регіону.

«Ворог атакував один із об’єктів критичної інфраструктури Черкащини. У зв'язку з цим, частину області знеструмлено. Аварійні служби працюють», - зазначив голова Черкаської області Ігор Табурець.

Очільник Київської ОВА Олексій Кулеба попередив про роботу ППО.

«В області працює ППО. Залишайтеся в укриттях та безпечних місцях. Крім того, в області застосовується обмеження електроенергії», - додав голова ОВА.

Загалом у Києві пролунали більше ніж 10 вибухів.

«У результаті ударів по об’єктах критичної інфраструктури, частина столиці знеструмлена. В деяких районах немає водопостачання. Всі служби працюють», - написав у соцмережах мер Києва Віталій Кличко.

Також нагадаємо, що на Вінниччині ППО збила російську ракету. Її уламки пошкодили цивільні об’єкти. Працювала протиповітряна оборона і на Миколаївщині.

«Два «прильоти» по Харкову. Ворог вдарив по об'єкту критичної інфраструктури в місті», - зазначив міський голова Харкова Ігор Терехов.

У місті наразі фіксуються перебої зі світлом.

У Запоріжжі також пролунали вибухи. Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі.

«Зранку ворог атакував об‘єкт критичної інфраструктури. Через атаку у місті виникли відключення енергопостачання. Інформація щодо постраждалих та щодо масштабів ушкоджень уточнюється», - повідомив секретар міськради Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Окрім українських посадовців ситуацію висвітлюють і дипломати.

«Сховавшись внизу і прислухаючись до вибухів ззовні. Київ знову атакують. Що за понеділок...», - написала посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

В «Укрзалізниці» повідомляють про затримки потягів, зокрема тих, які слідують від столиці.

«У зв’язку з ранковими терористичними обстрілами енергетичної інфраструктури, маємо знеструмлені ділянки. Резервні тепловози виведені, усі поїзди продовжать рух», - пише пресслужба «Укрзалізниці».

Олег Верлан

31 жовтня, 2022