Частина вінницьких таксистів страйкує заради підвищення тарифу

Новини Вінниці / Частина вінницьких таксистів страйкує заради підвищення тарифу

На День святого Валентина, 14 лютого, коли попит на послуги таксистів є дещо вищим, ніж зазвичай, можуть виникнути проблеми з викликом. Таксисти кількох служб з додатків-агрегаторів страйкують не тільки у Вінниці. До акції залучені водії десятків міст. Вони вимагають підвищення тарифів на проїзд на 20-30%.

Метою перевізників є підвищення цін провідних агрегаторів та служб таксі у містах України. Саме 14 лютого таксисти не використовуватимуть програми відомих компаній, таких як Bolt, Uklon, Uber, OnTaxi та інших регіональних служб для прийому замовлень. Можливо, вони будуть пропонувати свої послуги безпосередньо потенційним клієнтам та брати за це більшу плату.

На думку організаторів акції, наявні тарифи на проїзд у таксі економічно необґрунтовані – вони вимагають підвищення на 20-30%, оскільки останнім часом суттєво збільшилися ціни на пальне та послуги з обслуговування автомобілів.

Повідомляється, що страйк пройде у багатьох українських містах, таких як Кривий Ріг, Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Полтава тощо. У соцмережах розповсюджують стандартне повідомлення, яке закликає таксистів підтримати акцію.

«Ми всі зацікавлені заробляти, а не возити пасажирів за ціною маршрутки, вбиваючи наш час, здоров'я та автомобілі. Не залишайся осторонь – підтримай насамперед себе у цьому страйку, а також своє майбутнє», - йдеться у повідомленні.

У разі невиконання вимог, таксисти погрожують продовжити страйк до 20 лютого.

Втім, наразі у Вінниці немає проблем з викликом за телефоном. Місцеві служби не підтримують акцію.

Нагадаємо, раніше, ввечері 6 лютого, центром міста декілька десятків автівок проїхалися колоною, аби попередити про страйк.  

Макс Мельник

14 лютого, 2022