Через буревій на Вінниччині 22 населених пункти залишились знеструмленими

Новини Вінниці / Через буревій на Вінниччині 22 населених пункти залишились знеструмленими

Без електропостачання через буревій у Вінницькій області залишилися 22 населених пункти. Найбільше негода наробила лиха у Копайгородській громаді.

Про це повідомляють у «Вінницяобленерго».

«В ніч з 6 на 7 липня через буревій та грозу з дощем на території області сталося аварійне відключення об’єктів електричних мереж. За повідомленням начальника Центральної диспетчерської служби АТ «Вінницяобленерго» Василя Поліщука станом на 11 годину поточної доби залишаються знеструмленими 10 повітряних ліній 10 кВ, 4 з яких - частково. Це 22 населених пункти», - йдеться у повідомленні.

Найбільше аварійних вимкнень на території Жмеринських електричних мереж, а саме у Копайгородській селищній територіальній громаді колишнього Барського району, менше постраждали Літинська та Могилів-Подільська громади.

Енергетики зазначають, що до ліквідації наслідків негоди залучено 15 аварійно-ремонтних бригад та відповідна техніка. До кінця поточної доби планується усунути наслідки та відновити усі знеструмлені лінії електропередач, а села підключити до електропостачання.

Нагадаємо, ввечері 6 липня у селі Лукашівка Вінницького району вітер повалив 50 дерев. Частково заблокованою виявилася міжнародна автотраса.