Через «дуйчик» на Вінниччині ледь не згоріла квартира у багатоповерхівці

Новини Вінниці / Через «дуйчик» на Вінниччині ледь не згоріла квартира у багатоповерхівці

Протягом 30 січня рятувальники Вінниччини ліквідували 5 пожеж, три із них сталися в помешканнях громадян. Причина стандартна – електроприлади та піч…

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Вдень, близько 15-ї години, в с.Ходаки Барської громади Жмеринського району, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, сталось займання в житловому будинку.

«Вогонь знищив перекриття даху на площі 60 кв.м та пошкодив внутрішнє оздоблення помешкання. Через аналогічну причину загорілося й в літній кухні с.Жабокрич Крижопільської громади Тульчинського району», - йдеться у повідомленні.

Вже під вечір цієї ж доби, в м.Погребище, через коротке замикання електромережі виникла пожежі в житловому будинку. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Та все ж, полум'я встигло знищити перекриття даху на площі 40 кв.м, особисті речі та майно власників домоволодіння.

«Коротке замикання стало причиною ще однієї пожежі, що сталася пізнього вечора в м.Гнівань. Через відомий тепловентилятор «дуйчик» ледь не згоріла квартира в дев'ятиповерхівці», - вказують у ГУ ДСНС.

Рятувальники Вінниччини вкотре нагадують людям, що лише дотримання правил пожежної безпеки збереже ваше майно і життя від вогню! Закликаємо не ігнорувати всі застереження фахівців ДСНС, не користуватися несертифікованими електроприладами та з обережністю ставитися до обігріву власних помешкань пічним опаленням.

Макс Мельник

31 січня, 2024