Через нові вимоги на Вінниччині на чотири десятки зменшилась кількість «офіційних» місць для проживання переселенців

Новини Вінниці / Через нові вимоги на Вінниччині на чотири десятки зменшилась кількість «офіційних» місць для проживання переселенців

На рівні області затверджують офіційний перелік місць тимчасового проживання (МТП). Наразі їх визначено 49, хоча не так давно було на чотири десятки більше. Зважаючи, що люди мають залишатися значно довше, ніж передбачалось, такі місця слід обладнати меблями та технікою.

Про це повідомляє Вінницька ОВА.

Урядом 1 вересня прийнято нову постанову. Вона унормовує діяльність МТП. Під час наради на цю тему перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна нагадала про процедуру, за якою громади мають подати заяви.

Наразі подано – 49:

  • Вінницький р-н – 23 МТП;
  • Гайсинський р-н – 8 МТП;
  • Жмеринський р-н – 4 МТП;
  • Могилів – Подільський р-н – 4 МТП;
  • Тульчинський р-н – 5 МТП;
  • Хмільницький р-н – 4 МТП.

За її словами, місця стали не настільки тимчасовими, як того очікували. Так як люди проживають там вже тривалий час, з точки зору людяності та розуміння потрібно забезпечити базові умови зручності та комфорту. Зокрема, розмістити меблі та обладнання для ведення побуту.

Перед цим в області працювала моніторингова група, до якої входили представники різних установ. Вона перевіряла локацію на відповідність вимогам, вказаним у постанові. До цієї перевірки на Вінниччині діяло 89 місць компактного поселення внутрішньо переміщених осіб.

«Маю надію, що усі, хто не подали заяви, зроблять це максимально швидко та якісно. Війна у країні не закінчилася. Щодня люди втрачають свої домівки. Маємо бути готовими у будь-якому випадку до їх розміщення», - підкреслила Наталя Заболотна.

Олеся Рудницька

1 листопада, 2023