Через обстріл Миколаєва загинув один з найбагатших бізнесменів України Олексій Вадатурський

Новини Вінниці / Через обстріл Миколаєва загинув один з найбагатших бізнесменів України Олексій Вадатурський

Під час обстрілів Миколаєва вночі 31 липня на 74-му році життя загинув Герой України, власник найбільшої зерноторгової компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський і його дружина.

Таку інформацію поширив народний депутат України Тарас Батенко.  

«Приношу глибокі співчуття колезі, колишньому народному депутату Андрію Вадатурському, з приводу трагічної загибелі батька і матері в результаті сьогоднішнього обстрілу Миколаєва.  Президент Нібулону, Герой України Олексій Вадатурський був сильною, незламною особистістю. Вічна пам‘ять!», - написав Т.Батенко.

Підтвердив звістку про загибель і заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров.

Відомо про влучання в їхній будинок російського снаряду.

Нагадаємо, вночі 31 липня, після 01:00 та вранці, близько 05:00, Миколаїв зазнав масованих обстрілів. Мер Олександр Сєнкевич.сказав, що «напевно був найсильніший удар» по місту за весь час».

Олексій Опанасович Вадатурський (нар. 8 вересня 1947, с. Бендзари, Балтський район, Одеська область) — український агропідприємець. Герой України, генеральний директор сільськогосподарського підприємства «Нібулон», віце-президент Української зернової асоціації (з лютого 2005). У 2021 році Forbes оцінив статки бізнесмена в 430 млн доларів, Вадатурський посів 24-те місце в рейтингу ТОП-100 найбагатших людей України.

Після початку повномасштабного вторгнення росіяни вкрали десятки тисяч тон зерна «Нібулона» з окупованих територій.

Екснардеп Ігор Мосійчук вважає, що загибель Олексія «є нічим іншим як умисним вбивством».

«Судіть самі, - в ході нічних ракетних обстрілів Миколаєва які були самими масовими та жорсткими від 24 лютого постраждав один єдиний приватний будинок і це саме будинок Вадатурського, більше того якщо уважно подивитися на відео цього величезного будинку після обстрілів то ви побачите, що ракета прилетіла саме в ту його частину де знаходилася спальня вбитих Олексія та Раїси Вадатурських. https://t.me/mosiychuk72/19147

А якщо врахувати, що загиблий Олексій Вадатурський проробляв альтернативні (до одеських) шляхи експорту українського зерна, то ось вам і мотив.

Сподіваюся, що наша влада усвідомлює всі можливі ризики від реалізації «зернової угоди» де через посередників учасником є росія віри якій немає і не буде, від слова зовсім!», - зазначив він.

Олег Верлан

31 липня, 2022