Через підробку довідки про стан сп’яніння чоловік на Вінниччині став фігурантом кримінальної справи

Новини Вінниці / Через підробку довідки про стан сп’яніння чоловік на Вінниччині став фігурантом кримінальної справи

У Тиврові на Вінниччині водій вирішив провернути невеличку аферу, щоб не бути притягнутим до адмінвідповідальності через керування автомобілем під дією наркотиків. Проте здобута ним «вірна» довідка викликала сумнів у судді… Після перевірки фальсифікат став приводом для кримінального провадження. Водій зізнався у підробці документа та пішов на угоду зі слідством, через що його символічно покарано. Його оштрафували на 850 гривень.

«Історія» почалася у квітні цього року. Правоохоронці затримали чоловіка на водінні у стані наркотичного сп’яніння. Нарколога у тиврівській лікарні підтвердив підозру поліції.

Але водій не погодився і начебто пройшов повторний текст у КП «Вінницький обласний наркологічний диспансер «Соціотерапія», де його визнали тверезим і цю довідку він надав суду. Начебто…

У Тиврівському райсуді засумнівались у довідці та надіслали запит до Вінниці. У «Соціотерапії» відповіли - довідка установою не видавалась, а лікар, який її підписав не є співробітником наркологічного центру.

На підставі цього водія оштрафували на 17 тисяч гривень і на рік заборонили керувати транспортними засобами. Крім того, було відкрито кримінальне провадження за фактом підробки документу.

Чоловік подав апеляцію. Вінницький апеляційний суд погодився з висновками першої інстанції щодо неприйняття як доказу сумнівної довідки обласного наркодиспансеру.

Щодо кримінальної справи, то чоловік погодився на спрощений розгляд без дослідження доказів. У результаті у жовтні його символічно оштрафували на 850 гривень.

Макс Мельник

22 жовтня, 2021