Через ракетний обстріл Харкова постраждали 13 людей, зокрема турецькі журналісти, яких у Москві видають за «натівських найманців»

Новини Вінниці / Через ракетний обстріл Харкова постраждали 13 людей, зокрема турецькі журналісти, яких у Москві видають за «натівських найманців»

Черговою «базою НАТО» у розумінні російського Міноборони виявися триповерховий готель у Харкові, а «найманцями» - журналісти турецької інформагенції Анадолу. Увечері 10 січня у місті пролунали вибухи. Через влучання у готельний комплекс постраждали 13 людей, серед них – іноземні представники медіа.

Про своїх постраждалих співробітників написало Anadolu Agency.

Кореспондентові Анадолу Давіту Качкачішвілі та фотокореспондентці Озге Еліф Кізіл вдалося власними силами вибратися зі зруйнованого й раптово охопленого полум’ям готелю.

Репортер Качкачішвілі отримав незначні порізи на руках. Обох журналістів доправили каретою швидкої до лікарні для обстеження, вони перебувають у доброму стані.

Натомість під час атаки РФ пошкоджено транспортний засіб, який використовувала команда інформаційного агентства. Тепер він непридатний для використання, як і багато інших автомобілів поблизу готелю.

Унаслідок атаки, за словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, у медзакладах залишили 2 людини: 35-річний чоловік - стан важкий та 71-річна жінка - стан середній. Інших після надання меддопомоги відпустили додому.

Зазначимо, офіційна Анкара у російсько-українській війні зайняла нейтральну позицію, не згорнувши відносини з Москвою та Києвом.

Додамо, це вже другий випадок ракетного удару по готелю у Харкові за останній місяць, коли там перебувають знімальні групи. У Москві іноземних журналістів видають за «найманців», а готелі – за «бази НАТО».

Олег Верлан

11 січня, 2024