Через суд у Вінниці професійному училищу №11 повернули приміщення

Новини Вінниці / Через суд у Вінниці професійному училищу №11 повернули приміщення

У Вінниці у переданому Фондом держмайна приміщенні навчального закладу підприємці облаштували магазин з продажу автотоварів. У прокуратурі вбачали порушення саме у передачі майна. І господарський суд погодився з прокурором, договір оренди скасовано, а ТОВ доведеться повернути.

Хоча офіційно назва закладу не повідомляється, за джерелами NaПарижі, мова йде про Вище професійне училище №11, що на Немирівському шосе. Більш того, це вже другий випадок, коли через суд в орендаря «відбирають» площі, передані саме у цьому закладі.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, ювенальним прокурором у судовому порядку доведено незаконність договору оренди приміщення одного із закладів освіти м. Вінниці, укладеного між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях і товариством з обмеженою відповідальністю.

Установлено, що Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях всупереч ст. 80 Закону України «Про освіту» щодо заборони використання об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти не за освітнім призначенням надано в оренду товариству приміщення площею 98 м2 вартістю понад 4 млн грн для розміщення торговельного об’єкту з продажу автотоварів.

Господарським судом Вінницької області позовні вимоги прокурора задоволені у повному обсязі, договір оренди нерухомого майна, яке перебуває на балансі навчального закладу і є державною власністю визнано недійсним та зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю повернути його навчальному закладу м. Вінниці за актом приймання-передавання.

Макс Мельник

30 листопада, 2022