Через загадкову загибель сотні лебедів у прокуратурі Вінниччини ініціювали розслідування

Новини Вінниці / Через загадкову загибель сотні лебедів у прокуратурі Вінниччини ініціювали розслідування

Після низки публікацій та розголосу трагедії у селі Северинівка на Сербинівському водосховищі, що у Жмеринському районі Вінницької області, коли загинуло приблизно сотня лебедів, у Вінницькій обласній прокуратурі ініціювали розслідування факту, який набув суспільного резонансу.

У пресслужбі прокуратури області інформують, що за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило масову загибель об'єктів тваринного і рослинного світу або інші тяжкі наслідки), проводяться першочергові слідчі дії, встановлюється коло причетних осіб та обставини, які призвели до смерті птахів.

«Прокурори вживають вичерпних заходів задля встановлення причини загибелі білокрилих птахів на водоймі й притягнення до відповідальності осіб, причетних до смерті лебедів. Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні перебуває на контролі Вінницької обласної прокуратури», - зазначається в офіційному релізі вілдомства.

Раніше NaПарижі писав, що у Северинівці існує конфлікт між орендарем ставка та окремими місцевими мешканцями. Існує кілька версій того, через що масово загинули птахи. Одна з них – отруєння.  

Макс Мельник

3 грудня, 2021