«Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправдання

Новини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправдання

Із середини 2022-го росіяни для внутрішньої аудиторії намагають виправдати нищення українських міст тим, що вони нібито бомблять міфічні «бази НАТО». Увечері 30 грудня ракетою «Іскандер-М» окупанти завдали удару по будівлі готелю Kharkiv Palace та житловому будинку у центрі Харкова.

Сам готель належить відомому бізнесмену Олександру Ярославському та розташований на пр.Незалежності поруч з адмінбудівлями «Держпрому» і майданом Свободи. Саме на майдані колись стояв пам’ятник Леніну.  

«Відомо, що у готелі були заселені 34 номери, але яка кількість гостей перебувала під час атаки, ще не підрахували», - повідомив керівник Харківської обласної поліції Володимир Тимошко.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що серед постраждалих - журналіст із Великої Британії. Також рятувальники і поліцейські евакуювали з пошкодженого будинку вісім осіб, передавши їх лікарям і психологам. За останніми даними, внаслідок російського обстрілу постраждали 20 осіб, серед них двоє дітей - 14 і 16 років.

Під російськими обстрілами опинилися готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садочок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгові павільйони та автомобілі.

Коли кадри руйнувань готелю з’явились у мережі, російські пропагандисти навіть не зацікавились потужністю закладу, а видали, що там перебували дві сотні найманців НАТО. У самісінькому центрі міста.

За логікою росіян номер у 4-зірковому готелі як "казарма", де мешкають по 20 людей.

Згодом стало відомо про те, хто ж були ці «найманці». Німецьке видання ZDF оприлюднило інформацію, за якою в готелі у момент ракетного удару перебували семеро їхніх співробітників. У ZDF зазначають, що після вибухів вони спустилися в укриття готелю. Проте українська перекладачка отримала поранення. Відомо, що у неї зламане ребро. Також поранення отримав охоронець.

«Це чергова атака Росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що постраждалі колеги швидко одужають. ZDF продовжуватиме повідомляти про війну проти українського цивільного населення», - заявила головна редакторка ZDF Беттіна Шаустен.

Новини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправданняНовини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправданняНовини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправданняНовини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправданняНовини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправданняНовини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправданняНовини Вінниці / «Чергова база НАТО із сотнями найманців»: вразивши готель у середмісті Харкова, росіяни знайшли тривіальне виправдання
Олег Верлан

31 грудня, 2023