Чергова повітряна атака на Київ: сили ППО збили усі цілі, але від уламків постраждали дівчина та пенсіонер

Новини Вінниці / Чергова повітряна атака на Київ: сили ППО збили усі цілі, але від уламків постраждали дівчина та пенсіонер

Сили ППО збили усі 15 крилатих ракет та 21 дрон «Шахед», які окупанти випустили по території України під час нічної атаки. Головною ціллю ворога був Київ.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, 1 червня близько 23:00 росіяни атакували Київ дронами-камікадзе Shahed-136/131. Безпілотники заходили з південного напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло річки Дніпро.

Пізніше, вже 2 червня близько 03:00, в повітряному просторі України вже були крилаті ракети Х-101/Х-555. Їх загарбники випустили зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з Каспійського регіону. Вони заходили з північного напрямку, атакуючи столицю, маневрували, намагаючись ввести в оману нашу протиповітряну оборону.

Проте сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії з ППО складових Сил оборони знищили усі 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон.

Уламки впали у Подільському районі Києва, там загорілася трава. У прокуратурі  додали, що через обстріл Київської області постраждала 11-річна дитина та 68-річний чоловік. Також було пошкоджено приватні будинки, господарські споруди та автомобілі мешканців.

Олег Верлан

2 червня, 2023