Черговий бунт в російській армії: понад 100 вояків відмовились повертатись в Україну

Новини Вінниці / Черговий бунт в російській армії: понад 100 вояків відмовились повертатись в Україну

Понад 100 військовослужбовців із 200-ї окремої мотострілецької бригади (м.Печенга Мурманська обл.) відмовилися від подальшої участі у «спецоперації». Про цю бригаду відомо, що вже воювала в Україні і зазнала величезних втрат.

Про відмову частини підрозділу повертатися повідомив у Facebook журналіст Роман Цимбалюк. Спробувавши «теплий прийом» українців після на початку повномасштабного вторгнення, окупанти знову повертатися на війну не захотіли.

«Особовий склад 200 окремої мотострілецької бригади (в/ч 08275, Печенга) після виконання службово-бойових завдань під час проведення «спеціальної військової операції» на території України більше не бажає брати участь у бойових діях. Понад 100 військовослужбовців бригади відмовилися від подальшої участі у «спеціальній військовій операції», - написав Цимбалюк.

За його словами, російських окупантів відправили з польового табору на території Бєлгородської області додому – за північне полярне коло.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, від початку повномасштабної війни Росія втратила понад 20 300 осіб особового складу. Знищено тисячі одиниць бойової техніки, у тому числі понад 770 танків, понад 300 літаків та гелікоптерів.

Олег Верлан

18 квітня, 2022