Чоловіку який застрелив людину, суд дав 12 років тюрми

Новини Вінниці / Чоловіку який застрелив людину, суд дав 12 років тюрми

У спокійному селі Іванів Хмільницького району сталася трагічна подія, яка сколихнула місцеву громаду та стала предметом гучного судового розгляду.

В середині літа 2021 року обвинувачений придбав мисливську рушницю, набої та багнет-ніж. Надалі, в гаражі свого домоволодіння, він переробив одноствольну мисливську рушницю у нестандартну вогнепальну зброю.

25 квітня 2022 року події набули трагічного повороту. Їдучи на велосипеді біля сільського озера, обвинувачений побачив трьох чоловіків, які розпивали спиртні напої, та зробив їм зауваження щодо заборони вживання алкоголю поблизу його домоволодіння. Це призвело до словесного конфлікту між обвинуваченим та потерпілим.

Розлючений сваркою, обвинувачений пішов додому, взяв у гаражі обріз мисливської рушниці та поїхав розшукувати чоловіків. Незабаром, неподалік одного з будинків, він помітив автомобіль, в якому перебували ті самі чоловіки. З рушницею в руках, обвинувачений підходив до автомобіля, погрожуючи застосувати зброю.

Потерпілий, намагаючись заспокоїти нападника та забрати зброю, вийшов назустріч. Проте обвинувачений вистрілив у грудну клітину потерпілого, внаслідок чого останній помер на місці. Після вчинення вбивства обвинувачений кинув обріз мисливської рушниці на землю поруч з тілом загиблого.

Ця подія шокувала сільську громаду, викликавши хвилю обурення та суму. Попри важкість звинувачення, обвинувачений у суді свою вину не визнав. 

Вінницький міський суд ухвалив вирок чоловіку за умисне вбивство, призначивши йому 12 років позбавлення волі за частиною 1 статті 115, частинами 1 та 2 статті 263, частиною 1 статті 263-1 Кримінального кодексу України. Проте наразі вирок ще не набрав законної сили, що дає підстави для подальшого оскарження.

Довідка:

Частина 1 статті 115 КК України передбачає відповідальність за умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині. Частини 1 та 2 статті 263 КК України стосуються незаконного носіння, зберігання, придбання, передачі чи збуту вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин. Частина 1 статті 263-1 КК України регулює відповідальність за незаконне виготовлення, переробку чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікацію її маркування.