Чому Лукашенко не каже про деталі «спецоперації» власного КДБ в Україні та до чого тут росіяни

Новини Вінниці / Чому Лукашенко не каже про деталі «спецоперації» власного КДБ в Україні та до чого тут росіяни

Лідер білоруського режиму Олександр Лукашенко знову нагадав про проведення «спецоперації» підконтрольного йому КДБ в Україні. Він нагородив усіх причетних з цього приводу. Диктатор підкреслив свою вагу та зазначив, що тоді було звільнено десятки білорусів, які нібито опинились фактично в українському полоні.

Про нагородження учасників лукашенківської «спецоперації» повідомляє «Белта». Проте, видання, що контролює Лукашенко, не надає деталі самого заходу.

Сам Лукашенко розповів, що так звана «спецоперація» пройшла «без шуму і пострілів».

«Явно не з власної волі виявилися заручниками, і не лише ситуації, а й окремих бажань найгірших людей в Україні. Коли почалася спецоперація Російської Федерації, наші люди, кілька десятків, залишилися там, прямо скажемо, заручниками ситуації. І їх треба було повертати додому, в сім'ї», - сказав Лукашенко.

За його словами, що нібито до початку так званої «операції білоруських спецслужб» двох громадян нібито вбили українці.

«Настане час, ми розберемося і з ними (українцями - ред.)», - заявив Лукашенко.

Зазначимо, раніше NaПарижі вже писав про це. Мова йде про звільнення білоруських громадян, переважно водіїв, які 24 лютого зустріли на території України, зокрема на там, де відбувались бойові дії. Як саме їх «звільняли» і чи не від росіян, нині сказати складно.

Фактично білоруси стали заручниками війни РФ та її союзника – Білорусі. Тож «звільняти» людей довелось в умовах, де яких безпосередньо причетний Лукашенко.

Олег Верлан

31 травня, 2022