Чому на Банковій наголошують, що Путіна може не існувати?

Новини Вінниці / Чому на Банковій наголошують, що Путіна може не існувати?

У той час поки президент США Джо Байден, відповідаючи на питання Leopard для ЗСУ, заявив, що Україна «отримає всю необхідну допомогу для боротьби з російською армією», а у питанні танків у «Рамштайні» не досягнуто консенсусу, у Києві повторюють тезу про фейковість Путіна.

Спочатку публічно засумнівався в існуванні наразі того російського лідера, якого знають у світі, Володимир Зеленський. Звертаючись до учасників форуму у швейцарському Давосі він натякнув Заходу, що боятися може вже і нікого… У Кремлі тоді філософськи відповіли: «Є і буде».

Це був меседж політикам, у пам’яті яких Путін закарбувався як сильний лідер. Можливо, слова Зеленського трохи похитнули впевненість. Тому на Банковій вирішили продовжувати тему. Ба більше, вона також орієнтована на пересічного росіянина, який може почути чутки про те, що «цар то не справжній». До всіляких конспірологічних теорій росіян десятиріччями привчали. Тому легко можуть повірити…

Так от, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що російський диктатор – це людина-фейк. Глава Кремля з'являється на різних заходах взагалі без людей, а з підлеглими спілкується переважно через онлайн-зв'язок.

В ефірі 24 каналу Подоляк звернув увагу на цікаву деталь з останньої появи Путіна 18 січня, де той клав квіти біля одного з пам'ятників Санкт-Петербурга. На світлинах взагалі не видно сторонніх людей.

Як наголосив Подоляк, там, де буває Путін, там ніколи немає людей. Він погоджується з твердження президента Володимира Зеленського, що взагалі незрозуміло, чи живий російський диктатор.

«Мені видається, що ми живемо у світі, де Путіна вже не існує. Це треба зафіксувати. Проте ще є остаточні рефлексії, фантомні болі. Росія просто не розуміє, як треба провести транзит влади», - припустив радник керівника Офісу президента.

Це вже відверте послання росіянам. Саме вони мають засумніватися в наявності лідера, якого давно ніхто наочно не бачив. Дублери з’являлись, а от той, хто нібито керує РФ з Кремля «зник».

Олег Верлан

21 січня, 2023