Чому у Вінниці не завжди вчасно прибирають сніг? «Муніципальна варта» за день зробила більше сотні зауважень та приписів

Новини Вінниці / Чому у Вінниці не завжди вчасно прибирають сніг? «Муніципальна варта» за день зробила більше сотні зауважень та приписів

Вчора, 31 січня, у Вінниці періодично падав рясний сніг. Протягом дня інспектори КП «Муніципальна варта» обстежили понад 157 територій, серед яких і вісім лікарень. Зокрема, перевіряли й місцевих підприємців на предмет дотримання Правил благоустрою.

«Враховуючи погодні умови, тримаємо на контролі дотримання норм, що передбачені в Правилах благоустрою міста. Інспектори виписали 79 приписів, надали 47 усних зауважень щодо прибирання території особам, які за це відповідають», - розповів начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

Фактично зауваження чи приписи «отримали усі, кого перевіряли. За словами керівника підприємства, окрім прибудинкових територій, пішохідних частин поблизу закладів освіти та охорони здоров'я, увагу приділяють й іншим вулицям загального користування. Особливо це стосується тих ділянок, де пожвавлений рух.

«Як завжди, ми працюємо в тандемі з Ситуаційним центром. Працівники постійно моніторять ситуацію на дорогах міста за допомогою камер відеонагляду й оперативно передають інформацію нашим інспекторам», - додав В.Чигур.

Нагадаємо, цьогоріч у Вінниці підключать нові камери до муніципального Ситуаційного центру.

«Технології дозволяють збирати та аналізувати інформацію про ситуацію в місті. А це питання безпеки, правопорядку та екології. Тож цьогоріч плануємо підключити до Ситуаційного центру нові камери», - раніше зазначав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Олеся Рудницька

1 лютого, 2022