Чому Захід наляканий? Втрати Росії у війні більші, ніж загальна міць окремих країн НАТО

Новини Вінниці / Чому Захід наляканий? Втрати Росії у війні більші, ніж загальна міць окремих країн НАТО

За час війни проти України втрати особового складу Росії перевищують чисельність армії деяких країн. Водночас кількість знищеної техніки російських окупантів більша, ніж увесь військовий парк багатьох великих держав.

На 40-й день війни втрати російських танків йдуть на сотні. Про це свідчать дані, опубліковані в Telegram-каналі UA War Infographics.

«Терористична армія втратила стільки людей, скільки служить в арміях невеликих країн. А втрати техніки можна порівняти з усім парком техніки армій великих держав», – говориться в підписі до інфографіки.

Так, РФ втратила на війні вже 18,3 тисяч своїх військових. Це більше, ніж увесь військовий персонал деяких країн. Наприклад, на Кіпрі чисельність армії становить 16 тисяч осіб, у Словаччині – 13 тисяч військовослужбовців, а в Ірландії загалом служить 12,7 тисяч осіб.

Окупанти також втратили 647 танків. Для порівняння, у Франції загальна кількість танків у Збройних силах становить 406 одиниць, в Іспанії – 327 одиниць, в Італії – 200, а у Великій Британії 227 танків.

Водночас російські окупанти зазнають суттєвих втрат літаків. За весь час повномасштабного вторгнення ЗСУ знищили 147 російських літаків. Це більше, ніж загальна кількість військових літаків у Великій Британії (142), Польщі (112), а також у Казахстані – 120 військових літаків.

Згадуючи про втрати ворога, можна ще зазначити дані, які 2 квітня наводив ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його паралельним підрахунком, із посиланням на інформацію зі щотижневого російського внутрішнього зведення, він зазначив, шо безповоротні російські військово-оперативні втрати особового складу складали 22 915 осіб (ЗС РФ – 17 549 осіб, ПВК – 5 366 осіб).

Уточнемо, що до ЗС РФ входять вояки армійських корпусів «ДНР» і «ЛНР». Подаючи на загал інформацію про втрати, в Росії цих загиблих не хочуть враховувати, адже ці маріонеткові режими вони вважають «незалежними» союзниками. Також була інформація про залучення підрозділу з «Південної Осетії», яку у Москві ще офіційно не «визнали».

Олег Верлан

4 квітня, 2022