Чи була людина у колонії чи самовільно вийшла? У Вінниці суд покарав експатрульного, якого звинуватили у підробці протоколу на «примару»

Новини Вінниці / Чи була людина у колонії чи самовільно вийшла? У Вінниці суд покарав експатрульного, якого звинуватили у підробці протоколу на «примару»

Вже колишній патрульний поліцейський Могилів-Подільського райвідділу поліції нібито для покращення показників склав підробну постанову про порушення карантину на чоловіка, який у той час відбував покарання.

Як йдеться у вироку Вінницького міськсуду, 31 грудня 2021 року правоохоронець для покращення результатів роботи та штучного нарощування показників щодо виявлення адміністративних правопорушень склав завідомо неправдиву постанову на Сергія Лук’янова за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП. Відповідно на чоловіка накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 170 гривень.

Однак, згідно з інформацією наданою ДУ «Крижопільський виправний центр (№113)» в зазначений час відбував покарання. В суді патрульний своєї вини не визнав та розповів, що в ході здійснення патрулювання ним було виявлено на автостанції вокзалу громадянина Сергія Лук’янова, який в період дії карантину був без засобів індивідуального захисту, особу якого було встановлено за документами та згідно бази даних. Після цього, ним було винесено постанову за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

Отже, хтось бреше – або патрульний, або відповідальні особи колонії? Або кого побачив правоохоронець – «примару»?

Своєю чергою потерпілий підтвердив, що 31 грудня 2021 року він відбував покарання у ДУ «Крижопільський виправний центр (№113)», де здійснював підготовку до нового року. Надалі, 17 січня 2022 року йому зателефонувала мати та повідомила, що за місцем його реєстрації прийшло повідомлення про необхідність сплатити штраф за адміністративне правопорушення.

Вінницький міський суд визнав патрульного винним за ч.1 ст.366 КК та призначив покарання у вигляді штрафу 34 тис. гривень. Окрім того, суд стягнув в дохід держави 14,1 тис. гривень у відшкодування вартості проведення криміналістичних досліджень.

Макс Мельник

4 травня, 2023