Чи дорожчатиме у Вінниці проїзд у транспорті? У сусідніх містах заявили про підвищення

Новини Вінниці / Чи дорожчатиме у Вінниці проїзд у транспорті? У сусідніх містах заявили про підвищення

У сусідніх з Вінницею Хмельницькому та Житомирі планують піднімати вартість проїзду у громадському транспорті. Кажуть, підстави залізобетонні… Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко пояснив NaПарижі, що аналогічні плани на стадії дебатів.

У сусідніх з Вінницею Хмельницькому та Житомирі планують піднімати вартість проїзду у громадському транспорті. Кажуть, підстави залізобетонні… Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко пояснив NaПарижі, що аналогічні плани на стадії дебатів.

В Україні після січневого локдауну (з 8-го до 24 січня 2021 року) перевізники підвищать ціну на проїзд у громадському транспорті.  Подорожчання зачепить не лише Київ, а й інші міста.

«Неминучим є підвищення вартості проїзду в міському транспорті й в Хмельницькому. Де, до речі, зараз ціни одні з найнижчих в Україні. Зараз проїзд у міському тролейбусі коштує 3,5 гривні, в міському автобусі вдень – 5 гривень, після 20:00 – 6 гривень», – вказує ТСН.

Заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук пояснив, що ціни змушені підняти до 9-10 грн. Це є умовою перевізників.

«Звичайно міська рада не буде розглядати аж таке сильне здорожчання і ми розглядаємо всі розрахунки. І будемо ухвалювати рішення щодо збільшення вартості проїзду в пасажирському транспорті в лютому», – пояснив посадовець.

Також відомо, що проїзд подорожчає і в Житомирі: маршрутка зараз коштує, як у Києві, 8 грн, буде 9, а електротранспорт буде по 7 грн. Зазначається, що таке рішення можуть ухвалити вже з 1 січня 2021 року.

Щодо Вінниці, то «не все так однозначно»… Керівник ВТК М.Луценко запевнив NaПарижі, що до березня-квітня, тобто у І кварталі, про підвищення мова не йде.

«Ми всі чудово розуміємо, що зростають тарифи на електроенергію, газ, мінімальна зарплатня, вартість заліза, тому підвищення є обґрунтованим. Нині йдуть перемовини, дискусія. Ми лише надаємо розрахунки. Проте остаточне рішення узгоджуватися має тоді, коли всі зрозуміють терміни пандемії коронавірусу та карантинних обмежень», - заявив директор підприємства-перевізника.

Він зазначив, що наразі навіть некоректно говорити, чи буде підвищуватися вартість проїзду на 2-3 гривні. Хоча, ймовірно, саме це обговорюється.

М.Луценко сказав, що через обмеження кількості пасажирів у салонах громадського транспорту розрахункова вартість проїзду однієї людини значно вище, але вона при підрахунках до уваги не береться. Більш того, він позитивно оцінив застосування електронного квитка, адже це вивільнило руки водіїв, які тепер не контактують з грішми, а кондукторів давно на підприємстві не вистачало.      

«Так, залишаються певні проблеми, адже деякі банки перераховують кошти за проїзд не своєчасно – із затримкою на 2-3 доби. Над цим працюють. Є певні технічні збої. Їх вже менше. Загалом новацію я оцінюю позитивно, особливо за даних умов», - підкреслив пан Михайло.

У підсумку, вартість проїзду об’єктивно буде більшою. Проте предметно про подорожчання послуг транспортників можна буде казати, починаючи з квітня.