Чи цілувались неандертальці? У Вінницькому краєзнавчому музеї пропонують ознайомитися з давніми традиціями стосунків

Новини Вінниці / Чи цілувались неандертальці? У Вінницькому краєзнавчому музеї пропонують ознайомитися з давніми традиціями стосунків

У Вінницькому краєзнавчому музеї 14 лютого запрошують на вечірню екскурсійні програми, приурочену до Дня святого Валентина. Відвідувачам розкажуть про еволюцію стосунків між чоловіком та жінкою, починаючи з доби палеоліту. Чи цілувались неандертальці? Достеменно не відомо, проте у науковців є власна теорія.

Починаючи з 17-ої години на вінничан чекає незвична екскурсія по романтично-сутінковим залам, де вони дізнаються про моногамію й полігамію в царстві тварин й зрозуміють, що турнірні бої бувають не лише у лицарів, кохання в палеоліті, все-все-все про афродизіаки, (хіт щорічної екскурсійної програми).

Також відвідувачам прояснять особливості шлюбних традицій ХVІІ ст. на прикладі подружжя вінницького старости Валєнти Алєксандера Каліновського та його дружини Єльжбєти, традиційної української шлюбної культури.

До речі, одними з перших про вільне кохання почали говорити не представники субкультури хіпі, а більшовики. Так, на початку 1920-их інститут сім’ї вважався пережитком минулого. Від цього масово відмовлялись. Люди жили у комунах, партнерів не обирали, а відмова була «антиреволюційною».

У музеї попереджають про обов’язкову реєстрацію на екскурсії за тел. 068-725-49-57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 18:00) або https://docs.google.com/.../13MWanrq-QjL.../viewform...

Вхідний квиток коштує 80 грн (у музеї можна і потрібно скористатися карткою "єПідтримка"). Екскурсії проводяться щопівгодини, починаючи від 17:00. У зв’язку з карантинними заходами групи формуються до 15 осіб.

Олеся Рудницька

10 лютого, 2022