Чистка ОПЗЖ: чотири депутати залишили фракцію, Киву позбавили мандату, а у деяких нардепів знайшли зброю

Новини Вінниці / Чистка ОПЗЖ: чотири депутати залишили фракцію, Киву позбавили мандату, а у деяких нардепів знайшли зброю

Низка народних депутатів України подали заяви про вихід із фракції «Опозиційна платформа - За життя» кума Путіна Віктора Медведчука.

Список депутатів опублікував радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Депутати Олександр Фельдман, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова та Вадим Столар написали заяву про їх вихід із депутатської фракції ОПЗЖ. Чекаємо на решту заяв», - написав він.

Усі депутати, що вийшли з фракції, окрім Олександра Фельдмана, були обрані за партійними списками ОПЗЖ. Відтак керівництво медведчуківської партії може позбавити їх депутатських мандатів.

Верховна Рада позбавила Іллю Киву мандата народного депутата. Таке рішення підтримали 335 народних депутатів. Раніше йому оголосили про підозру у держзраді. Кива оголошений у міжнародний розшук. Наразі він перебуває, ймовірно, у Росії, адже є частим гостем у студіях пропагандистських телеканалів, де хизується значком парламентаря.  

Держбюро розслідувань провело обшуки у деяких народних депутатів від «Опозиційної платформи – За життя», які незаконно перетнули або планували перетнути держкордон України. За їх результатами у Вадима Рабіновича, Віктора Чорного та Олега Волошина було вилучено зброю.

Про це повідомила пресслужба ДБР. Слідчі дії проводились у межах досудового розслідування щодо неправомірних дій службових осіб правоохоронних органів, які сприяли певним особам, у тому числі нардепам, у незаконному перетині державного кордону України.

Зокрема, у Рабіновича знайшли й вилучили серед іншого три рушниці та великі суми готівки у гривнях та доларах, у Чорного – 2 гранати (Ф-1 та РГД-5), а у Волошина знайшли серед іншого пістолет.

Олег Верлан

15 березня, 2022