Данілов підкреслив, що Україна не проти переговорів, але зазначив тематику

Новини Вінниці / Данілов підкреслив, що Україна не проти переговорів, але зазначив тематику

Секретар РНБО Олексій Данілов фактично відповів на чергові заклики Кремля до переговорів щодо припинення бойових дій. Він зазначив, що Україна не проти переговорів з Росією щодо контрибуцій і репарацій.

«Україна ніколи не була проти переговорів з РФ... щодо контрибуцій і репарацій. Чим довше кремлівський режим відтягує ці перемовини – тим гірші умови і більші суми», - написав Данілов у Twitter.

За його словами, завдання з деокупації України і дефрагментації Росії будуть виконані в повному обсязі, «згідно планів і графіків».

Нагадаємо, пропагандистські російські ЗМІ вкотре поширили слова прессекретаря Кремля Дмитрія Пєскова про готовність до переговорів з Україною щодо закінчення війни, але нібито «змінюються ситуація та умови». Це такий собі натяк на анексію не лише Донецької та Луганської, а ще й Запорізької та Херсонської областей.  

Однак, позиція Києва щодалі стає жорсткішою. Президент Володимир Зеленський нагадав, що після проведення так званих «референдумів» на окупованих територіях переговори з російським диктатором Путіним стануть неможливими.

Олег Верлан

27 вересня, 2022