Данілов попереджає про підготовку росіян до наступу ближче до річниці вторгнення

Новини Вінниці / Данілов попереджає про підготовку росіян до наступу ближче до річниці вторгнення

У Москві розуміють, що не виграють війну, але накопичують сили для захоплення Донбасу. Черговий «великий наступ» Росія готує до 24 лютого, річниці повномасштабного вторгнення.

Про це заявив в ефірі «Радіо Свобода» секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, російські війська намагаються максимально активізуватися та накопичують сили для просування вглиб України. У Києві розуміють, у яких районах можуть розвернутися бойові дії, та готуються до оборони.

«Це ж люди із «совка», і вони вважають, що до роковин повинні мати якісь досягнення», — наголосив Олексій Данілов.

Секретар РНБО додав, що насамперед ЗС РФ прагнуть повністю захопити Донецьку та Луганську області, вийшовши на їхні адміністративні кордони. Крім того, окупанти вже тиждень ведуть розвідку, досліджуючи оборонні можливості ЗСУ на Запорізькому напрямі.

Напередодні з'явилася інформація, що президент РФ Володимир Путін готує новий наступ в Україні, щоб повернути ініціативу до своїх рук. Він може посилити атаки в лютому та березні, а найближчої весни оголосити нову хвилю мобілізації. Так лідер країни-агресора спробує натиснути на Україну та її союзників, підштовхуючи до переговорів.

Аналітики ISW також припустили, що ЗС РФ планує велику бойову операцію в Луганській або Донецькій області, а запорізький напрямок другорядний. Крім цього, американці вважають, що у Кремлі хочуть отримати якісь успіх протягом

Олег Верлан

28 січня, 2023